Att lära sig spela tennis

Tennis är en väldigt populär sport och i Sverige har vi även haft stora framgångar inom sporten med stjärnor som till exempel Björn Borg. Det är en sport som är rolig att bara spela som motionssport eller som man kan tävla i. Hur som helst så kan det vara lite knepigt i början att förstå alla regler, men det är också väldigt knepigt att spela om man aldrig har gjort det innan. Det är helt enkelt svårare än vad det ser ut, och de allra flesta som spelar tennis för första gången kommer inte att kunna slå bollen över nätet många gånger innan bollen flyger iväg all världens väg.

Om man ska lära sig att spela tennis kan det därför vara bra att få lite hjälp. Oavsett om man vill börja tävla i tennis eller om man helt enkelt vill lära sig grunderna. Många tennisklubbar runt om i landet anordnar sommarskolor inom tennis där man till exempel går varje dag på en tennislektion med tränare i en vecka och får lära sig serva. Det kan vara en väldigt kul upplevelse och väl värt att lägga semestern på. Man får då lära sig hur man ska hålla i sitt racket på rätt sätt, hur man ska slå forehand och backhand, hur man servar och hur reglerna fungerar, med mera.

Annars kan man givetvis lära sig genom att ta lektioner i tennis. De flesta tennisklubbar i Sverige erbjuder lektioner där man kan lära sig grunderna i sporten. Det brukar ibland kallas för tennis-skola. Dessutom kan man börja spela tennis med tränare under längre perioder, då har man träningar och kan anmäla sig till tävlingar och så vidare precis som om man skulle spela fotboll eller vilken annan idrott som helst. Det kan givetvis också vara bra att träna lite själv med ett racket och en boll mot en vägg.